Еміграція в Іспанію із України – як переїхати в Іспанію на ПМП українцям

Еміграція завжди вважалася перспективною, а в Іспанію вона дуже популярна оскільки це країна з високим рівнем життя і соціальним добробутом. Тут не тільки місцеві жителі, а й іноземні громадяни відчувають себе досить комфортно. Ще кілька років тому виїзд в державу в рази перевищував еміграцію до Франції та США.

еміграція в Іспанію із України

Для жителів з України вона була однією з перших, в якій би їм хотілося жити та працювати. Найчастіше українці вибирали для проживання найрозвиненіші частини монархії. Наприклад, Мадрид, узбережжя Середземномор’я.

Зміст

  1. Як переїхати в Іспанію на ПМП?
  2. Одруження з іноземцем
  3. Родинні зв’язки
  4. Купівля нерухомості
  5. Оформлення статусу біженця
  6. Імміграція по робочої категорії
  7. Еміграція до Іспанії для бізнес-цілей
  8. Статус осілості
  9. Пенсії для жителів пострадянського простору
  10. Як переїхати в Іспанію на ПМЖ (відео)

Як переїхати в Іспанію на ПМП?

Перше, що потрібно зробити іноземцю – звернутися в консульство з відповідною заявою, в якій зрозуміло роз’яснити, для чого йому потрібно емігрувати до Іспанії.

Звичайно, на додачу слід прикріпити весь необхідний пакет документації: копії та оригінали паспорта, свідоцтва про народження, довідки про несудимість і сімейне положення, виписки з банківських рахунків для підтвердження платоспроможності.

Є такі категорії віз, які дають перевагу при оформленні ПМП. Наприклад, шенгенську візу і дозвіл Д можна продовжувати, отримавши карту резидента.

Щоб уникнути складнощів, необхідно правильно вибрати тип візи. Найпростіший спосіб виїзду – платне навчання. Вибраний вищий заклад обов’язково має бути зі спеціальною міністерською ліцензією. Студентська віза дійсна 3 місяці, але її можна продовжити.

Ще кілька шляхів, за допомогою яких можна оформити дозвіл:

  1. шлюб з громадянином країни;
  2. сімейні зв’язки;
  3. купівля нерухомого майна;
  4. присвоєння статусу біженця;
  5. народження на даній території;
  6. отримання статусу осілості;
  7. потрапляння в робочу групу;
  8. прибуття з метою ведення бізнесу або високі пасивні доходи.

Одруження з іноземцем

Отримати ПМП в Іспанії можна, оформивши шлюб відповідно до законів тієї країни, в якій збираються проживати подружжя.

Документи, які потрібно пред’явити разом із заявою:
  1. свідоцтво про народження чоловіка та дружини;
  2. документи, що підтверджують прописку за кілька останніх років;
  3. заяву з підписами обох сторін;
  4. виписка, що підтверджує статус людини до шлюбу: розведений, вільний;
  5. копії ідентифікаційного номера, паспорта, резидентської карти.

Родинні зв’язки

Еміграція до Іспанії з України можлива і по сімейно – родинним зв’язкам, які передбачають переваги для набуття громадянства.

Для цього необхідні такі умови:

  1. возз’єднання з близькими родичами, які проживають легально тут більше ніж 5 років;
  2. предки мали іспанське коріння.

Таким чином, для іспанців родинні зв’язки – один з основоположних критеріїв для надання громадянства.

Купівля нерухомості

Цим способом можуть скористатися забезпечені громадяни, оскільки покупка житла дає можливість емігрувати за шенгенською візою в короткі терміни. Оформити угоду на придбання нерухомості можна за 2 тижні. При цьому об’єкт, який купується, повинен коштувати не менше, ніж 5 тисяч доларів. Особливості еміграції – право на проживання надається тільки заявнику, при цьому не враховуються його родинні зв’язки.

За шенгенською візою можна емігрувати всією сім’єю і перебувати тут не більше, ніж 180 днів в році, але не більше трьох місяців поспіль. Також надається можливість отримання резидентства, але без можливості працевлаштування.

Раніше ця можливість приваблювала заможних громадян, але зараз з погіршенням матеріального становища і фінансовою кризою, такий спосіб для еміграції вибирають значно рідше. Придбавши нерухоме майно в півмільйона євро, вид на проживання в Іспанії надається автоматично.

Оформлення статусу біженця

Його можна отримати після по приїзду в країну. Другий спосіб – звернення в посольство на іншій території. Тут з іноземним громадянином проведуть співбесіду, схожу на психологічний тест, задовільне проходження якого дає можливість претендувати на політичний притулок.

Передбачається користування всіма тими правами, що й іспанці. Єдине обмеження: йому заборонено брати участь в національних виборах. Оформлення статусу може тривати кілька місяців, крайня межа – 2-3 роки. Звичайно, однією заявою і співбесідою не обійтися. Потрібно пред’явити документацію, яка підтверджує особистість, знати місцеві закони та порядки.

Імміграція по робочій категорії

Щоб отримати запрошення для роботи в Іспанії, потрібно укласти контракт з роботодавцем.

Контракт з роботодавцем

Після цього наймач зобов’язаний запитати спеціальний дозвіл в місцевому Міністерстві праці. Цей документ надається разом з резиденцією (можливістю проживання), який може бути продовжено. Через 5 років вже можна претендувати на ВНП.

Іноземний фахівець займає посаду тільки в разі тривалої відсутності охочих з місцевого населення. Дістати дозвіл при інших умовах практично неможливо. Хоча є випадки, в яких рівень зайнятості не враховується. В цьому випадку слід говорити про особисті якості емігранта. Діє так званий Органічний закон, в ньому перераховуються професії, згідно з якими на вакантне місце може бути прийнятий працівник, що володіє однією з таких якостей:

  1. Займає посаду, яка вимагає особливої довіри, діяльністю, яка пов’язана з вищим менеджментом.
  2. Займається монтажем або лагодженням імпортного обладнання, установок.

Щоб працевлаштуватися, потрібно знати іспанську на початковому рівні. Особливість в тому, що навчитися говорити по-іспанськи при повному зануренні в мовне середовище можна за кілька місяців. Є також безкоштовні мовні школи для іммігрантів з України, де вчать говорити з нуля.

В державі добре розвинені промисловість, сільське господарство і будівництво, тому пошуки роботи слід почати з цих сфер зайнятості.

Список професій, що мають попит:
  1. будівництво: вантажники, електрики, столяри, сільськогосподарські працівники, різнобочі;
  2. послуги: прибиральники, персонал, що обслуговує: покоївки, офіціанти, продавці, працівники в готелях і на автостоянках;
  3. домробітниці, няні, доглядальниці, гувернантки;
  4. програмісти, IT-спеціалісти.

Необхідні також кваліфіковані співробітники у сферах машинобудування, хімічної промисловості, сільському господарстві.

Еміграція до Іспанії для бізнес-цілей

Бізнес-еміграція передбачає виїзд з метою ведення власної підприємницької діяльності, вкладення інвестицій, створення нових робочих місць для місцевого населення. Але обов’язковою умовою в такому випадку є підтвердження фінансової незалежності підприємця на кілька років. Причому кошти повинні постійно приходити із закордонних банків.

Отримання виду на проживання буде прискорено, якщо іноземець є власником нерухомості на території держави або орендує тут приміщення.

Статус осілості

Принцип придбання ПМП іноземцям, які проживають на території держави протягом 3 років, більше не діє. Щоб отримати іспанське громадянство в 2018 році, необхідно проживати тут 10 років. Іспанське громадянство не може поєднуватися з якимось ще, тому для його отримання доведеться відмовитися від другого. Право мати подвійне громадянство зберігається тільки за жителями Латинської Америки.

Особливості роботи:
  1. Слід бути готовим до сплати податків: при заробітку в 1800 євро, чистий дохід дорівнює 1200 євро.
  2. Після розриву офіційного контракту можна претендувати на отримання допомоги по безробіттю в розмірі 70 відсотків від попередньої зарплати.
  3. На нелегальній роботі дохід буде в два рази менше – 600-700 євро на місяць.
  4. Якщо трудовий договір не буде зареєстрований в Міністерстві Праці, на офіційне працевлаштування в організації можна не розраховувати. За недотримання таких норм наймач зобов’язаний сплатити штраф у розмірі 6000-15000 євро.

Способи пошуку вакансій:

  1. самостійно через інтернет;
  2. місцеві газети та журнали;
  3. спеціальні агентства з працевлаштування;
  4. особисте звернення до конкретного роботодавця.

Перед тим, як знайти роботу, слід уважно вивчити досвід емігрантів, які вже зайняті в якій-небудь сфері або займалися сезонними роботами в межах іспанської території. Чужий досвід – величезний плюс тим, хто хоче знайти собі тут гідну вакансію.

Пенсії для жителів пострадянського простору

Багато українських пенсіонерів планують провести залишок своїх років в Європі. Був підписаний навіть договір, за яким кожна людина повинна отримувати пенсію на території тієї держави, де вона працює. Таким чином, пенсійні витрати діляться між країнами.

Отримавши хороший стаж за кордоном, іноземець може претендувати тут на пенсійні виплати. Таким чином, можна отримувати половину з них з іноземного пенсійного фонду, а половину – на своїй батьківщині. Отже, кожен забезпечений український пенсіонер зможе відправитися на заслужений відпочинок у високорозвинену країну. Це актуально і для жителів з України.

Виїзд в іспанську державу серед громадян пострадянського простору користується величезною популярністю. Передумовами до цього є високий рівень життя, спрощений візовий режим і досить непогана оплата праці. Тут завжди є чим зайнятися, цінуються совісні працівники.

Як переїхати в Іспанію на ПМЖ (відео)

Пропонуємо переглянути відео про те, як переїхати до Іспанії на ПМЖ.