Українці в Польщі встановили новий рекорд із працевлаштування

Польща вже котрий рік є країною, до якої їде найбільша кількість українських трудових мігрантів. Тож не дивно, що число українців, які вважають за краще влаштовуватися на роботу легально, з року в рік тільки збільшується.

Так, згідно із статистичними даними, які були опубліковані в газеті «Rzeczpospolita», в 2019 році кількість дозволів на роботу для іноземних громадян зросла до рекордного показника – майже 445 тисяч. При цьому, 74 відсотки з цього числа дозволів отримали громадяни України.

У країні спостерігається тенденція збільшення чисельності групи українців, які працевлаштовуються на тривалий період часу.

Як підкреслив експерт ринку праці Польського економічного інституту Анджей Кубісяк: «Це правильна тенденція, оскільки не варто звертати увагу на рекордні показники перетину кордону. Варто зосередитися на зміні моделі перебування в Польщі».

Тривале перебування в Польщі з правом працевлаштування може зацікавити громадян України залишатися в країні, замість того, щоб переїжджати до Чехії або в Німеччини.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що найближчим часом польський уряд планує розробити і прийняти нову програму імміграції, щоб зробити перебування іноземних працівників у Польщі більш комфортним.

Соціологічне дослідження показало, що в минулому році 33 відсотки українців у Польщі заявили, що планують залишитися жити в країні назавжди.