Поки в Європі роботи хоч відбавляй, в Україні – все навпаки

У країнах Європейського союзу із зайнятістю все краще і краще, а в Україні тим часом рівень безробіття зростає.

Згідно даних за перший квартал, які опублікував Держстат України, рівень безробіття в Україні в першому кварталі цього року склав 9,1 відсотка. Згідно офіційних даних за перший квартал 2018 року рівень безробіття тоді становив 8,8 відсотка.

Потрібно враховувати, що це ті люди, які стоять на обліку в центрах зайнятості. Багато українців не хоче ставати на облік і вважають за краще, наприклад, працевлаштуватися за кордоном, де шанс заробити пристойні гроші незрівнянно вищий, ніж в Україні.

«І з безробіттям в країнах Євросоюзу також все непогано, де воно досягло найнижчого рівня за 10 років і становить 6,8 відсотка»,- повідомило європейське статистичне агентство Євростат.

Лідером зайнятості залишається Чехія, де людей, які шукають роботу всього 2,1 відсотка. На другому місці Німеччина (3,2 відсотка) і Нідерланди (3,3 відсотка).

Але є в Євросоюзі і країни, в яких безробітних дуже багато. Це Греція (18,5 відсотка), Іспанія (13,8 відсотка), Італія (10,2 відсотка). Втім, Греція на сьогоднішній день лідирує за швидкістю скорочення кількості безробітних серед країн ЄС.

Нагадаємо, раніше ми писали, що польський уряд вирішив, що мінімальна заробітна плата в 2020 році становитиме 2450 злотих (близько 640 доларів).

Роботодавці Чехії, щоб заповнити вакансії, число яких щомісяця збільшується, вимагають від уряду спростити процедури працевлаштування трудових мігрантів з країн, які не входять до Євросоюзу.