Робоча віза в Ізраїль — легальне працевлаштування для українців

Ізраїль сонячна країна зі стабільною економікою. Земля Обітована приваблює українців лояльної міграційною політикою і високим рівнем життя. Професійні іноземні працівники отримують рівну з місцевими жителями оплату праці, але для працевлаштування потрібна робоча віза в Ізраїль.

viza-v-israel_1

У статті зібрана актуальна інформація про те, як отримати робочу візу в Ізраїль. Дізнаєтеся, як підготувати документи, як довго розглядають заяви, скільки коштує оформлення робочої візи в Ізраїль.

Оформлення робочої візи в Ізраїль

Робоча віза — це спеціальний дозвіл на роботу, виданий конкретній особі міграційною службою. Без візи легальне працевлаштування неможливо.

В Ізраїль оформляється робоча віза типу В-1 для тих, хто прибув у країну для роботи. Термін дії один рік з правом продовження

Українці хочуть зайняти робочі місця в Ізраїлі. При офіційному працевлаштуванні іноземцям платять однакову з місцевими співробітниками заробітну плату. Мінімальний рівень оплати праці у 2017 році в цілому по країні 5500 шекелів або 1350$. Середня зарплата 2550$ в місяць.

В Ізраїлі затребувані професіонали в сфері медицини, IT-технологій потрібні викладачі і наукові співробітники.

научный сотрудник Израиль

У країні працюють філіали міжнародних компаній, де часто відкриваються вакансії для іноземних співробітників. У соціальній сфері багато вакансій для людей без кваліфікації.

Правила використання

Багато хто цікавиться, як отримати і правильно використовувати робочу візу в Ізраїль? Робітник, який прибув в Ізраїль по робочій візі, не має права змінювати місце служби, роботодавця та регіон проживання протягом терміну дії контракту.

Володарі українського біометричного закордонного паспорта мають право відвідувати Ізраїль без візи як туристи і перебувати на її території до 90 днів на півроку, але влаштуватися і зайняти вакансію офіційно без візи неможливо.

Якщо робочу візу в Ізраїль для українця відкривають вперше, спочатку видається короткострокове дозвіл на 30 днів. Після приїзду працівник отримує постійну візу на термін дії один рік. Максимальная тривалість перебування 5 років + 3 місяці.

Алгоритм отримання

Оформити робочу візу в Ізраїль, можна, тільки маючи запрошення від роботодавця. Тому для отримання робочої візи в Ізраїль існує певний алгоритм:

  1. Знайдіть пропозиції роботи.
  2. Зв’яжіться з представником фірми.
  3. Пройдіть співбесіду і уточніть деталі співпраці.
  4. Оформіть з роботодавцем трудовий контракт (який згодом буде вважатися підставою для відкриття робочої візи)
  5. Передайте ізраїльському роботодавцю дані для складання запиту до Міністерства праці та промисловості. Рекомендація про надання візи для конкретної людини надійде в МВС Ізраїлю. Строк розгляду заявок місцевими відділеннями два-чотири місяці.
  6. Далі, роботодавець повинен передати вам копію дозволу на роботу і на його підставі, потрібно підготує всі папери для відкриття робочої візи.

Особи у віці від 25 до 55 років можуть прийняти участь у соціальних програмах. Дозвіл отримують від організацій зайнятих у соціальній сфері. Це дуже хороший варіант. Можна працювати репетитором, нянею, доглядальницею.
сиделка в Израиле

Пакет документів

Кандидат на вакансію подає в Посольство Ізраїлю в Україні підготовлений пакет документів на робочу візу В-1 в Ізраїль. Подати папери може довірена особа або представник візової компанії.

Підготуйте:

  1. Закордонний паспорт і копію. Термін дії повинен перевищувати строк закінчення візи на 6 місяців.
  2. Цивільний внутрішній паспорт і копію.
  3. 2 фото розмір 5 х 5 див.
  4. Заяву з проханням про відкриття робочої візи. Скористайтеся зразком. Помилки при заповненні основна причина відмови.
  5. Оригінал і копію дозволу або трудового контракту.
  6. Документ про проходження співбесіди.
  7. Довідку про відсутність судимості.
  8. Довідку про стан здоров’я отриману у визнаних Посольством Ізраїлю медичних установах. Містить результати аналізу крові, інформацію про відсутність зараження туберкульозом, гепатитом і Снідом.
  9. Медичну страховку на період перебування в Ізраїлі.
  10. Якщо кандидат працює, довідку з місця роботи на фірмовому бланку із зазначенням терміну роботи, окладу і посади.
  11. Чек про сплату консульського збору за розгляд пакета документів.

Це перелік основних документів. Можуть запитати додаткові відомості.

Термін оформлення робочої візи в Ізраїль для українців від 3 до 14 днів іноді трохи довше 21 дня.

Корисні поради

Скористайтеся досвідом тих, хто успішно працевлаштувався в Ізраїлі.

Прислухайтеся до порад:

1.Робоча віза в Ізраїль для українців в 2017 році і наступні роки видається на запрошення компаній або роботодавців, які мають ліцензію на запрошення співробітників іноземців.

2. Тим, хто має вищу освіту, лікарів, юристів і представників інших професій бажаючим займатися професійною діяльністю можуть запропонувати пройти спеціальне навчання і скласти іспит за фахом та знання державної мови Ізраїлю (іврит).

3. Працевлаштування в Ізраїлі без візи вважається нелегальним, при виявленні порушення тягне за собою солідний штраф роботодавця, депортацію та заборону відвідування Ізраїлю на 10 років для працівника.

4. В аеропортах та інших прикордонних пунктах прибуття Ізраїлю проводиться перевірка відповідності мети прибуття і типу візи.

Підіб’ємо підсумки

Процедура відкриття робочої візи в Ізраїль не складна.

Почніть з пошуку вакансій на сайті eurabota. Ви зможете знайти вільні вакансії в Ізраїлі, роботу в Данії, Польщі та інших країнах Європейського Союзу і Шенгенської зони.

Надсилайте резюме роботодавцям, отримуйте запрошення, укладайте трудові контракти і приступайте до оформлення робочої візи.

Є вакансії для професіоналів і кандидатів без досвіду і кваліфікації.