Найбагатші в світі люди мають грошей більше, ніж 60% населення Землі

«Кількість мільярдерів в усьому світі подвоїлися за останнє десятиліття, і тепер вони багатші, ніж 60% населення світу»,- повідомляє благодійна організація Oxfam. Цифри показують, що 2153 мільярдера тепер мають більше коштів, ніж 4,6 мільярда найбідніших людей на планеті.

У звіті організації йдеться, що бідні жінки і дівчатка знаходяться в нижній частині рейтингу добробуту. Вони щоденно виконують «12,5 мільярда годин низькооплачуваної роботи», яка насправді коштує не менше 10,8 трильйонів доларів на рік.

«Наша зруйнована економіка наповнює кишені мільярдерів і великого бізнесу за рахунок звичайних чоловіків і жінок. Не дивно, що люди починають шукати відповіді на запитання, чи повинні існувати мільярдери»,- сказав генеральний директор Oxfam India Амитабх Бехар.

«Різниця між багатими і бідними не може бути вирішена без розробки політики щодо викорінення нерівності», – підкреслив Бехар, який на щорічному Всесвітньому економічному форумі в Давосі представлятиме Oxfam.

Річний звіт Oxfam про глобальну нерівність традиційно публікується безпосередньо перед форумом, який відкриється у вівторок (21 січня) на швейцарському альпійському курорті.

«22 найбагатших чоловіків у світі мають більше грошей, ніж всі жінки в Африці»,- йдеться в заяві Oxfam. «Якщо хоча б один з найбагатших людей в світі буде виділяти 0,5% свого статку протягом 10 років, то це буде еквівалентно інвестиціям, необхідним для створення 117 мільйонів нових робочих місць у сфері догляду за людьми похилого віку та дітьми, а також освіти і охорони здоров’я»,- повідомляє Oxfam.

«У всьому світі 42% жінок і лише 6% чоловіків не можуть влаштуватися на роботу, тому що вони несуть відповідальність за турботу про інших людей», про що свідчать дані Oxfam.

Інформація, представлена ​​організацією заснована на даних журналу Forbes і швейцарського банку Credit Suisse, хоча деякі економісти заперечують це.