ЄС звинувачує Китай і Росію в поширенні дезінформації під час пандемії

“Згідно з недавнім звітом Європейської служби зовнішніх дій, що працює на місцях, Китай і Росія продовжують використовувати глобальну коронавірусну кризу для поширення неправдивих повідомлень та іншої дезінформації в Інтернеті”, – пише сьогодні Політико.

Команда East Strathcom, чия робота включає в себе викриття підроблених новин з Росії, говорить, що з кінця січня сталося понад 150 випадків прокремлівської дезінформації, пов’язаної з глобальною кризою в галузі охорони здоров’я. До них відносяться заяви про те, що ЄС перебуває на межі краху через неадекватну реакцію з боку урядів на COVID-19.

У соціальних мережах таку риторику часто просувають російські ЗМІ, такі як RT і Супутник, підкреслюючи, що Кремль був краще підготовлений, ніж його західні партнери, і що деякі уряди ЄС привітали допомогу, надану Москвою і Пекіном.

Поки що ці повідомлення ще не досягли широкої аудиторії і в основному залишаються в складі дружніх громадян Росії і Китаю, особливо в таких країнах, як Італія, Іспанія і Греція.

Однак, як Москва, так і Пекін заперечують звинувачення.