Через наявність свинцю припинена реконструкція собору Нотр-Дам

«Ремонтні роботи в храмі будуть припинені як мінімум на тиждень», – повідомила влада французької столиці.
Причиною припинення зміцнення стін і склепіння є потенційна загроза здоров’ю робітників, викликана свинцем, розплавленим під час пожежі. Дах собору був зроблений з цього металу.
Лише наступного тижня почнеться широкомасштабна операція з видалення свинцю зсередини храму і з внутрішнього двору перед ним, який також закритий для туристів. Паризька влада повідомила, що видалення пилу, що містить свинець,  з довколишніх шкіл вже було завершено.
Вже більше тижня тому префектура Парижа офіційно підтвердила припинення ремонтних робіт паризького собору Нотр-Дам. Інспекція праці тоді визнала, що працівники недостатньо захищені від шкідливого впливу свинцю на їх здоров’я.
Інспектори, які проводили перевірку умов, в яких працювали люди до сих пір, вимагали, щоб у робочих було більше комбінезонів і захисних масок, щоб їм давали додаткові засоби для чищення, і гарантували більше перерв протягом дня.
Також закриті два дитячих оздоровчих центри, які знаходяться в безпосередній близькості від кафедрального собору. Пил, що знаходиться там,  містить кількість свинцю, що значно перевищує допустимі норми.