Умови роботи далекобійників в Європейському союзі стануть кращі

В Євросоюзі будуть змінені правила роботи водіїв вантажівок і компаній, які перевозять вантажі за допомогою автотранспорту. Нововведення безпосередньо вплинуть і на роботу українських водіїв.

Автомобільне перевезення різноманітних вантажів – величезна транспортна галузь Європейського союзу. Керівництво Євросоюзу вирішило, що назріла необхідність удосконалення правил роботи далекобійників і профільних компаній. Головна мета майбутніх змін – захист конкуренції всередині ЄС і покращення умов роботи водіїв вантажівок.

Традиційно в законодавчому процесі беруть участь Європарламент, Рада ЄС та Єврокомісія, які сформулювали свої позиції. Тепер починається процес переговорів, щоб виробити нові правила для водіїв і транспортних компаній, які будуть діяти на території всього Європейського союзу.

В першу чергу, подбали про те, щоб забезпечити повноцінний відпочинок для водіїв. Після максимальних шести днів роботи водій повинен відпочити протягом 45 годин.

Будівництво безпечних парковок є першочерговим завданням. Єврокомісія запропонувала ввести у всьому ЄС загальні правила для водіїв, які працюють за кордоном, щоб вони отримували вищу заробітну плату, якщо працюють мінімум три дні на місяць в країні з більш високим рівнем оплати праці.

Норми відрядження за кордон торкнуться українських водіїв, оскільки в ЄС діє принцип, який передбачає, що водії з Євросоюзу не можуть користуватися умовами гіршими за водіїв з третіх країн, зокрема й України.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що з 9 червня 2019 року почне курсувати поїзд за маршрутом Мукачево-Кошице. Ціна квитка буде 7,5 євро.

У Німеччині почав виконувати регулярні рейси перший в світі пасажирський поїзд, енергію для руху якого дають водневі паливні елементи.