Двоє людей загинули в аварії Tesla в Техасі без водія

“Двоє людей загинули в результаті ДТП з автомобілем Tesla без водія. Автомобіль врізався в дерево на північ від Х’юстона”, – повідомила влада США.

«На місці водія нікого не було», – заявили в поліції.

“Tesla Model C 2019 року випуску рухалася з великою швидкістю на поворотах і, з’їхавши з дороги, врізалася в дерево. Автомобіль загорівся”, – повідомляє місцеве телебачення ХОУ-ТВ.

Після гасіння пожежі влада виявила, що в машині знаходилися двоє пасажирів. Один був на передньому сидінні поруч з сидінням водія, а інший ззаду. З’ясовано, що загиблим було 59 і 70 років.

Аварія сталася на тлі перевірки напівавтономної системи рульового управління Tesla після кількох інцидентів. Компанія готується випустити поліпшене програмне забезпечення «повного самоврядування» для більшого числа клієнтів.

Агентство автомобільної безпеки США оголосило в березні, що розслідує 27 випадків аварій з автомобілями Tesla.

У січні глава Tesla Ілон Маск заявив, що очікує великого прибутку від програмного забезпечення для самоврядування. Він абсолютно впевнений, що автомобіль може управляти самостійно.

Технологія самоврядування повинна подолати нормативні вимоги та заходи безпеки перш, ніж вона зможе домогтися успіху на ринку.