Пивоварні сподіваються на інтернет

Чехи є одними з найбільших споживачів пива в світі, і місцеві пивовари закликають їх активізуватися, незважаючи на кризу через коронавірус.

Сотні невеликих пивоварних заводів в країні стикаються з похмурим майбутнім після закриття барів і ресторанів в Чеській Республіці в середині березня через пандемію коронавіруса.

Це позбавило ремісників клієнтів і доходів. У більшості з них закінчуються терміни зберігання пива на складах.

В даний час створено веб-сайт, який закликає чехів купувати пиво зі знижкою в Інтернеті і надавати невеликим пивоварним підприємствам дохід.

«Ми продаємо наше пиво в наших власних пабах і барах, але, оскільки вони все закриті, ми зіткнулися з проблемою», – каже П.Лекса, головний пивовар Moritz Inn.

Він розташований в східній частині країни і є одним з майже 170 пивоварних заводів, які зареєструвалися на сайті ZachranPivo, або Save the Beer, недавно запущеної ініціативи, яка дозволяє маленьким пивоварам продавати свої надлишкові запаси пива до закінчення строків зберігання.

Зручний веб-сайт допомагає клієнтам знайти найближчий пивоварний завод і розмістити онлайн-замовлення на велику кількість.

“Станом на 31 березня на 169 невеликих пивоварнях, які «сподіваються на спасіння», знаходилося 5 970 750 пляшок пива”,- повідомляє сайт.