Помер письменник Клайв Касслер

Автор бестселерів Клайв Касслер помер у віці 88 років. Письменник помер у своєму будинку в місті Скоттсдейл, штат Арізона, в понеділок, повідомляє місцеве ЗМІ, цитоване BTA.

Прем’єра книги Клайва Касслера» подорож фараонів ” очікується 10 березня.

Ще кілька романів Касслера будуть опубліковані після його смерті. Касслер є автором десятків трилерів і пригодницьких романів. Він заснував Національне агентство підводних човнів і мореплавства і брав участь у численних експедиціях з пошуку затонулих кораблів. Його інтереси та претензії в цій галузі є причиною інтенсивних дебатів з підводними археологами та дослідниками.

Касслер народився в 1931 році в Орорі, штат Іллінойс, і виріс у Каліфорнії. Він навчався в Пасаденському коледжі протягом двох років, після чого був покликаний у ВПС в якості авіамеханіка в Корейській війні. Він почав свою кар’єру в рекламній індустрії в 1960-х роках, а свій перший роман «середземноморський чагарник» опублікував в 1973 році. У ньому з’являється головний герой Дірк Пітт, який є головною фігурою майже в 20 його наступних книгах.

Без будь-якого літературного агента Касслер зв’язується з великим агентством, Експерт якого починає представляти його і залишається з ним протягом багатьох років, навіть після того, як Касслер визнає, що він є невеликим шахраєм.