Серби вимагають дозволити їм вигул домашніх тварин під час комендантської години

Як повідомляє AFP, “тисячі сербів закликали прем’єр-міністра Ганну Бурнабіч дозволити їм ненадовго вигулювати своїх домашніх тварин під час комендантської години в Сербії через коронавірус”.

Сербія оголосила надзвичайний стан і ввела суворі заходи щодо стримування поширення коронавіруса, включаючи комендантську годину з 5 години вечора до 5 години ранку в будні дні і з 15 години вечора до 5 години ранку у вихідні дні.

Балканська країна підтвердила 900 випадків Covid-19 і 23 смертельних випадки.

Спочатку уряд дозволяв людям вигулювати своїх собак протягом години ввечері, але в суботу рішення було скасовано на тій підставі, що громадяни країни зловжили цим заходом.

Рішення, однак, викликало гнівну реакцію в соціальних мережах. Деякі описують дії влади як нелюдські, тому що у собак також є термінові потреби, особливо у літніх тварин.

У Фейсбуці була створена група протесту проти жорстких заходів уряду. Учасники розмістили відео людей і собак, які кричали і гавкали.

Більш 37000 чоловік підписали петицію до прем’єр-міністра, в якій вимагають їм дозволити вигулювати своїх вихованців протягом півгодини о 20:00.