У всьому світі більше 119 000 чоловік хворих коронавірусом. Італія шукає допомогу у Китаю

Близько 6000 нових підтверджених хворих коронавірусом в глобальному масштабі за останній день. Про це вказують дані американського Університету Джонса Хопкінса.

Згідно з інформацією, є більше 119 000 чоловік хворих новим вірусом, причому дані за межами “Джонса Хопкінса” є інформація про ще близько 200 хворих. Офіційно вилікуваними вважаються від 65 700 до 66 300 чоловік. Смертність становить 4 284 людини.

Європа

Ситуація на старому континенті залишається найважчою в Італії. За останній день майже 1000 нових пацієнтів, і число заражених становить 10 149. Число загиблих від вірусу-631, до одужання йдуть – 724, але, за даними РИА Новости, видужали вже 1004.

Італія відчуває гостру нестачу медикаментів через поширення коронавірусної інфекції COVID-19 і сподівається, що Китай зможе допомогти, заявив Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо в телефонній розмові з Міністром закордонних справ Китаю.

“Епідеміологічна ситуація в Італії зараз надзвичайно важка. Італія уважно вивчає успішний досвід Китаю в боротьбі з епідемією. Ми відчуваємо труднощі через брак медикаментів і обладнання, і ми сподіваємося, що китайська сторона допоможе вирішити цю вкрай нагальну проблему», – йдеться в заяву Ді Майо, цитується на сайті МЗС Китаю.

Ді Майо зазначає, що китайські емігранти в Італії відіграють активну роль у боротьбі з поширенням епідемії, і італійська сторона буде і надалі докладати всіх зусиль, щоб піклуватися про їх безпеку і здоров’я.

Після того, як в Італії були введені безпрецедентні заходи, президент Франції Еммануель Макрон також виступив з коментарем. Він говорить про заходи, вжиті Словенією-закрити свій кордон з постраждалою від коронавірусу Італією, а також з Австрією, що також серйозно обмежила в’їзд з Італії. Заходи Словенії полягають в наступному-тільки вантажівки пропускаються по суші. У Словенії зареєстровано 34 підтверджених випадки зараження коронавірусом.

Існують також обмеження на поїздки з Італії через Хорватію і Румунію – такі люди, що в’їжджають в Хорватію і Румунію, повинні бути поміщені на 14-денний карантин. Те ж саме відноситься і до тих, хто приїжджає з Ірану і Китаю. Албанія, однак, оголосила про повну заборону повітряного і морського руху в Італію і назад.

Після Італії в Європі більшість випадків у Франції. За даними “Джонса Хопкінса”, було підтверджено 1784 зараження, 33 випадки смертельні.

Іспанія Зараз на третьому місці – з 1695 хворими, 35 смертей і 32 вже здорові. Однак, за даними іспанського RTVE, число випадків становить 135, А 101 випадок вважається серйозним. Уряд Іспанії заборонив всі публічні заходи, в яких взяли участь понад 1000 осіб, в Мадриді, в двох районах країни Басків і в Ріоха. В іншій частині країни влада розглядатиме, чи забороняти заходи за участю великої кількості людей.

У Німеччині зареєстровано 1565 випадки захворювання, 2 з них смертельні і 18 повністю видужали. Критичними випадками є 2. Вчора ввечері Берлін оголосив, що скасовує всі культурні заходи в столиці Німеччини до 19 Квітня, щоб зупинити епідемію.

У Великобританії та Нідерландах зареєстровано 382 випадки захворювання, 6 з яких померли у Великобританії, а 18 осіб були вилікувані. Там же захворіла заступник міністра охорони здоров’я Надін Доріс. У Нідерландах сметрью закінчилося 4 випадки коронавірусу.

Балкани

Вже перший в Туреччині інфікований коронавірусом. Пацієнт-людина, яка нещодавно повернулася з поїздки в Європу, повідомляє Daily Sabah.

У Греції найвищі показники-89, смертельних випадків не зареєстровано, як і повністю видужали. 1 випадок вважається критичним. Протягом 14 днів будуть закриті школи та університети. Рішення поширюється на всі державні та приватні школи, дитячі садки та університети.

У Словенії 34 випадки, в Румунії 25, а три вважаються повністю відновленими. У Хорватії 14 випадків, в Албанії 10, в Сербії вже 5, як в Боснії і Герцеговині.

Реакція Європейського Союзу

ЄС створить інвестиційний фонд для боротьби з коронавірусом, очікуючи, що він збере 25 мільярдів євро. Про це заявив президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен після відеоконференції з лідерами держав-членів вчора ввечері.

Фонд буде орієнтований на системи охорони здоров’я, малі та середні підприємства, ринок праці та інші вразливі сегменти європейської економіки.

“Щоб реалізувати цю ідею, я запропоную Раді і Парламенту на цьому тижні виділити 7,5 млрд євро цільового фінансування. Я створю робочу групу, яка буде підтримувати контакти з державами-членами, щоб забезпечити надходження грошей в найближчі тижні», – сказала фон дер Ляйен. Вона уточнила, що гроші пов’язані зі структурними фондами.

Зі свого боку президент Європейської Ради Шарль Мішель заявив, що зустріч лідерів країн-членів відбудеться 26 і 27 березня і не буде перенесена через коронавірус.

По всьому світу

За даними Університету Джонса Хопкінса, в Китаї налічується 200 нових пацієнтів, але на веб-сайті Міністерства охорони Здоров’я Китаю такої інформації немає, а дані показують тільки 24 нових заражених. За словами “Джонса Хопкінса”, в Китаї вже налічується 80 955 пацієнтів, а за офіційною інформацією Міністерства охорони здоров’я Китаю – 80 778 осіб. Смертність становить тільки в провінції Хубей 3646 осіб.

Іран вже знаходиться на третьому місці в світі з 8042 випадками коронавірусу, 2731 вважаються вилікуваними, а смертельні випадки – 291. Тим не менш, залишаються сумніви щодо точності інформації.

За словами “Джонса Хопкінса”, в Південній Кореї налічується 7755 хворих, одужують 247 осіб і 54 людини зі смертельними наслідками. Однак на веб-сайті коронавірусу, створеному урядом Південної Кореї, є докази того, що насправді 288 людей одужали і 60 людей загинули.

У США хворі коронавірусом 1000 осіб. Смертельних випадків 28, з них, 23 в штаті Вашингтон, 2 в Каліфорнії і Флориді і 1 в Нью-Джерсі. Згідно з інформацією Університету Джонса Хопкінса, вісім людей офіційно вилікувані.

Губернатор Нью-Йорка Ендрю Куомо (Andrew Cuomo) оголосив про створення 1,6-кілометрової «зони стримування» навколо найбільшого спалаху коронавірусу в штаті Нью-Йорк.

За словами Куомо на прес-конференції, «Нью – Рошель» – ймовірно, найбільший спалах випадків коронавірусу в Сполучених Штатах. Штат розгорне війська Національної гвардії для дезінфекції шкіл в місті і забезпечення продовольством всіх людей, що знаходяться на карантині. “Ви не обмежуєте людей, ви обмежуєте доступ до місць і об’єктів”, – додав губернатор.

Штат Нью-Йорк має 173 заражених коронавірусу-найбільший у Сполучених Штатах. 108 з них знаходяться в окрузі Вестчестер, де знаходиться Нью-Рошель. Нью-Йорк, розташований приблизно в 40 км. на південь від Нью-Рошель, є 36 підтверджених випадків вірусу серед його восьми мільйонного населення.

Кандидати в президенти від демократів Берні Сандерс і Джо Байден скасовують свої мітинги в Огайо. Це перші великі події президентської виборчої кампанії в США, які будуть скасовані через побоювання поширення коронавірусу в країні. Крім того, наступні телевізійні дебати про кандидатів у президенти США від демократів пройдуть без глядача в Палаті представників через загрозу коронавірусу, повідомляє NBC з посиланням на Національний демократичний комітет. Для участі в дебатах кандидати повинні отримати певний рівень підтримки в опитуваннях громадської думки напередодні своєї поведінки. В Арізоні, швидше за все, вийдуть тільки перші двоє в бою – Джо Байден і Берні Сандерс. Глядачі не будуть допущені в аудиторію через побоювання з приводу коронавірусу.

Музичний фестиваль Coachella в Каліфорнії був перенесений з квітня на жовтень через поширення коронавірусу в Сполучених Штатах. Про це заявили організатори заходу на своєму офіційному сайті. Цього року в Coachella виступлять такі виконавці, як поп-співачка Лана Дель Рей, репер Тревіс Скотт і рок-група Rage Against the Machine.

Coachella-один з найпопулярніших музичних фестивалів в США. Він працює з 1999 року в Індіо, штат Каліфорнія, в 200 км від Лос-Анджелеса. За даними агентства Bloomberg, дохід від цього фестивалю досягає 100 мільйонів доларів на рік.

Прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон заявив, що країна готується виділити 2,4 мільярда Австралійських доларів (1,56 мільярда доларів США) на боротьбу з коронавірусом. Прем’єр-міністр також сказав, що Австралія розширює заборону на поїздки з Італії, починаючи з сьогоднішнього дня. У той же час австралійські громадяни, які повертаються з Італії, будуть поміщені на карантин.

За даними “Джонса Хопкінса”, в Австралії 107 випадків, 21 з яких одужав, а 3 закінчилися смертельним результатом.