В Угорщині намагаються вирішити проблему старіння населення

Більше 30 тисяч євро пропонує уряд Угорщини тим подружнім парам, які наважаться на народження третьої дитини.

Нова програма угорського уряду почала діяти в липні. Її головна мета – боротьба зі старінням населення країни. Молоді сім’ї будуть матеріально стимулювати для того, щоб вони наважувалися на народження трьох і більше дітей. За це програма передбачає виплату 10 мільйонів форинтів (за курсом 30,6 тисяч євро) у вигляді безвідсоткового кредиту. Однак, якщо родина не виконає зобов’язання по народженню дітей, вона може його втратити. За умовами програми контроль витрат сім’ї цих грошей не передбачено. Пара може використовувати гроші на свій розсуд.

В Угорщині вже не перший рік поспіль спостерігається великий дефіцит робочої сили. Населення старіє, велика частина працівників досягає пенсійного віку, а багато залишають країну в пошуках кращих умов праці і заробітних плат.

Уряд Угорщини хоче заохочувати зростання населення країни не через масову імміграцію, а через збільшення народжуваності.

Згідно з даними Державної скарбниці Угорщини з початку дії програми вже 2,5 тисячі сімей подали заявку на надання безвідсоткового кредиту.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що тільки 13 відсотків приросту населення Німеччини в минулому році відбулося природним чином, а решта 87 відсотків забезпечили громадяни, які приїхали до ФРН з інших країн.

Довгострокове перебування в Польщі в цілому вже оформили понад 400 тисяч іноземних працівників. Половина з цього числа – українські громадяни.