Грета Тунберг: пандемія показала, що тільки наука врятує світ

Хоча пандемія коронавіруса висвітлила необхідність прислухатися до порад науковців, кліматичних експертів, які продовжують говорити про серйозність екологічної ситуації, як і раніше ігнорують. Про це повідомляє The Independent з посиланням на кліматичну активістку Грету Тунберг.

Шведський підліток зазначила, що криза, викликана пандемією, доводить, що «ми не зможемо зробити це без вчених», але люди «слухають тільки один вид вчених» і ігнорують експертів з клімату. За її словами, цю ситуацію потрібно змінювати.

Тунберг також висловила сумніви щодо обіцянок країн скоротити викиди вуглекислого газу. «Було б дуже добре, якби вони дійсно щось вклали в свої слова»,- цитує видання слова Тунберга. Вона підкреслила, що “ми повинні діяти зараз, а не говорити про гіпотетичні і віддалені кліматичні цілі”. Тунберг також зазначила, що обрання президентом США Джо Байдена, який пообіцяв повернутися до Паризької кліматичної угоди, може стати позитивним сигналом.

За останні кілька місяців кліматичному руху не вдалося провести масові мітинги через пандемію коронавіруса. Тунберг сказала, що ці заходи на даний час проводяться в Інтернеті.