ВООЗ рекомендує залишатися фізично активними

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) рекомендує людям залишатися фізично активними, навіть в періоди самоізоляції. Організація розробила комплекс вправ, які можна виконувати вдома без використання спеціального спортивного інвентарю.

Нові випадки COVID-19 продовжують зростати в усьому світі. Тому влада багатьох країн рекомендують людям залишатися вдома, скорочувати перебування у громадському транспорті, працювати віддалено і рідко відвідувати магазини. Самоізоляція і дотримання інших профілактичних заходів дозволяють уповільнити пандемію нового коронавіруса. Але залишатися вдома протягом тривалого періоду часу може стати серйозною проблемою, коли мова йде про підтримку необхідної фізичної активності.

«Сидячий спосіб життя і низький рівень фізичної активності можуть мати негативний вплив на здоров’я, благополуччя і якість життя людей, а самоізоляція може викликати додатковий стрес і поставити під загрозу їх психічне здоров’я»,- йдеться в повідомленні.

Згідно з рекомендаціями ВООЗ, для підтримки здоров’я потрібно 150 хвилин помірної фізичної активності або 75 хвилин інтенсивної фізичної активності в тиждень. Вправи можна виконувати вдома без спеціального обладнання і в обмеженому просторі.