Екологи запланували польоти безпілотників над аеропортом «Хітроу»

Екологи оголосили, що мають намір запустити безпілотники над аеропортом «Хітроу» під Лондоном, щоб змусити уряд Великобританії ще більше скоротити викиди парникових газів. Якщо акція відбудеться, це може «заземлити» всі рейси.
Проекологічну група «Хітроу Пауза» оголосила, що з 13 вересня безпілотники з дистанційним управлінням літатимуть в обмеженій зоні аеропорту, але за межами коридорів, по яких злітають і приземляються літаки.
Адміністрація аеропорту застерегла активістів від подібних дій.
Активісти оголосили, що дрони з дистанційним управлінням літатимуть на висоті, що не перевищує зріст дорослої людини, і аеропорт буде проінформований про заплановані дії за годину до цього.
«Це символічна дія, яка підтвержує готовність учасників акції пожертвувати собою, щоб привернути увагу до найсерйознішої і невідкладної кризи, з якою коли-небудь стикалося людство»,- підкреслила група «Хітроу Пауза».
«Бездіяльність уряду щодо зміни клімату та майбутньої катастрофи, пов’язаної з розширенням аеропорту, не залишає нам іншого вибору, окрім як змусити нас діяти», – додали вони.
Влада найбільшого в Європі аеропорту назвала плани активістів злочинними і непродуктивними.
«Ми згодні з тим, що нам потрібно діяти щодо зміни клімату. Це глобальна проблема, яка потребує конструктивних зобов’язань і дій. Однак злочинна діяльність і збої в роботі аеропорту є контрпродуктивними», – заявив представник адміністрації аеропорту« Хітроу ».
«Польоти дрони на відстані менше 5 км від аеропорту незаконні, оскільки становлять загрозу для польотів. Ми будемо тісно співпрацювати з лондонською поліцією і владою, щоб обмежити проведення цієї акції»,- оголосив він.
У грудні 2018 року безпілотники викликали серйозний збій в лондонському аеропорту «Гатвік» протягом трьох днів поспіль, і польоти в «Хітроу» були ненадовго припинені. У той час близько тисячі польотів були скасовані або літаки були перенаправлені в інші аеропорти. Близько 140000 пасажирам, які подорожували під час Різдва і Нового року, довелося міняти свої плани.