Угорщина стає популярною серед українських трудових мігрантів

Число працівників, які приїжджають до Угорщини з інших країн, в тому числі і з України, в цьому році може наблизиться до рекордної позначки – 75 тисяч осіб.

Більше 29 тисяч українців в цьому році виявили бажання оформити посвідку на проживання в Угорщині, щоб мати можливість легально працевлаштуватися в цій центральноєвропейській країні.

Згідно з новими статистичними даними, українські громадяни складають 60 відсотків від числа всіх іноземців, які приїхали до Угорщини, і хочуть оформити посвідку на проживання з метою працевлаштування або навчання.

Виходить, що Угорщина поступово стає популярною серед українців, які хочуть працевлаштуватися в одній з європейських країн, щоб мати можливість заробити набагато більше, ніж в Україні.

Угорські економічні експерти прогнозують, що до кінця цього року від іноземців надійде не менше 75 тисяч заявок на дозвіл на проживання, щоб знайти роботу на підприємствах і фірмах країни.

З огляду на те, що угорська економіка знаходиться на підйомі, створюється багато робочих місць, а місцеві жителі масово виїжджають на роботу до країн Західної Європи, роботодавці зацікавлені в притоці кваліфікованих фахівців різних професій із-за кордону.

Спостерігачі відзначають, що українці, на відміну від громадян інших країн, які приїжджають до Угорщини працювати, легше «інтегруються на угорському ринку праці».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що більше 30 тисяч євро пропонує угорський уряд тим подружнім парам, які наважаться на народження третьої дитини.

Будапешт офіційно визнаний найпопулярнішим місцем відпочинку серед туристів зі всієї Європи. Інтерес до столиці Угорщини за 10 років зріс майже вдвічі.