Хорватія думає про новий навчальний рік зі скороченими годинами і обов’язковими масками

Через складну епідемічну ситуацію в Хорватії і триваючого зростання числа нових випадків зараження новим коронавірусом SARS-CoV-2 влади Хорватії вивчають можливість скорочення годин занять і обов’язкового носіння захисних масок. Про це повідомила координатор робочої групи з розробки антивірусних заходів до початку нового навчального року в країні Анна Павич Шіметін.

«Ми пропонуємо дві-три години занять на день, роботу в дві зміни, щоб не починати заняття для всіх студентів одночасно, а також щоб зменшити перерви», – підкреслила вона.

«Маски будуть обов’язковими для старшокласників, а також для молодших школярів, але тільки в тих випадках, коли неможливо підтримувати дистанцію 1,5 метра в класі»,- пояснила Павич Шіметін, додавши, що всьому складу вчителів також потрібно буде використовувати захисні маски.

Якщо пропозиції зазначеної робочої групи будуть прийняті Міністерством науки і освіти Хорватії, новий навчальний рік в країні розпочнеться 7 вересня з присутності учнів в класах.

З початку пандемії в країні зареєстровано 8312 випадків захворювання, одужали 5926 осіб, померло 173 людини і майже 153000 чоловік пройшли тестування на коронавірус. З 27 квітня до кінця травня Хорватія поступово почала послаблювати карантинні заходи. Зараз звичне життя в країні практично повністю відновлене.

У зв’язку зі збільшенням числа інфікованих недавно влада ввела обов’язкове носіння захисних масок в транспорті та громадських місцях.