У Німеччині знизили ціни на залізничні квитки

Всі оператори пасажирських залізничних перевезень оголосили, що з 1 січня ціни на квитки в магістральних поїздах знизилися на 10 відсотків.

Таке суттєве зменшення оплати за проїзд виявилося можливим, завдяки тому, що податок на додану вартість для квитків, які купуються на відстань понад 50 кілометрів, знизився з 19 до 7 відсотків.

Німецький уряд прийняв рішення знизити оподаткування для залізничних перевізників, щоб збільшити кількість пасажирів, які користуються поїздами. Відомо, що поїзд на сьогоднішній день – самий екологічний вид транспорту, тому уряд вживає заходів, щоб жителі Німеччини менше користувалися авіатранспортом для польотів на порівняно невеликі відстані.

Щоб не допустити зниження рівня доходів від податків, збори за покупку авіаквитків будуть поступово підвищуватися.

У компанії Deutsche Bahn, що є найбільшим залізничним пасажирським оператором, пояснили, що зниження цін на квитки буде сприяти тому, що протягом 2020 року кількість пасажирів збільшиться на 5 мільйонів осіб.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Україні протягом наступних двох років, спираючись на досвід європейських країн, буде проводитися кардинальна реформа «Укрзалізниці».

При ранньому бронюванні квитків на поїзди далекого прямування, «Інтерсіті», «Інтерсіті +» буде діяти нова система знижок.