Єгипет вводить нові податки для туристів

Єгипетська влада прийняла рішення ввести відразу два нових податки для туристів: плату за можливість вилетіти з країни, і збір на гарантування безпеки в аеропортах.

Уже в листопаді, коли почнеться зимовий сезон, почнуть стягувати нові збори.

Влада Єгипту, пояснює нововведення тим, що в державному бюджеті не вистачає грошей для того, щоб забезпечувати хоча б існуючий рівень безпеки для туристів, не кажучи вже про його покращення. Перекладаючи з бюрократичної мови на людську, єгипетська влада просто-напросто заявляє, що туристи повинні самостійно платити за свою безпеку.

Податок на виліт складе 25 доларів. Нові збори торкнуться не тільки тих туристів, хто повертається з Єгипту додому, але і тих, які захочуть подорожувати авіатранспортом по країні. Для внутрішніх рейсів податок складе 5 доларів.

Так званий збір на безпеку, швидше за все буде включений у вартість авіаквитків або пакетних турів. За свою безпеку в єгипетських аеропортах кожен турист буде доплачувати 2 долари. Винятком буде аеропорт популярного курорту Шарм-ель-Шейх, де за безпеку доведеться доплатити 4 долари.

«Всі зібрані з туристів гроші будуть спрямовані на покращення поточних і впровадження нових технологій безпеки в аеропортах Єгипту»,- пояснюють в авіаційному відомстві країни.

Однак на думку міжнародних експертів, насправді, мова йде про те, що протягом попередніх років, більша частина коштів, які виділяв Євросоюз для безпеки європейських туристів, були використані не за призначенням. При цьому експерти оцінюють рівень безпеки в єгипетських аеропортах як вельми низький.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що з 1 серпня, українські туристи, які прибувають на Шрі-Ланку, оформляють в’їзну візу терміном на 30 днів абсолютно безкоштовно.

Вдалий туристичний сезон в Туреччині на думку експертів, стане причиною істотного підвищення вартості турів до цієї популярної серед українців країни.