«Укрзалізниця» вводить нові правила купівлі квитків

Нова система знижок на квитки найближчим часом буде діяти при ранньому бронюванні квитків на поїзди «Інтерсіті», «Інтерсіті +» та поїзди далекого прямування. Таку приємну для пасажирів новину повідомили в «Укрзалізниці».

Нововведення потрібні, перш за все, для того, щоб зробити раннє бронювання на квитки більш вигідним. В «Укрзалізниці» розраховують, що це в кінцевому рахунку збільшить пасажиропотік.

Член правління «Укрзалізниці» Марчін Цілеєвский розповів: «Ми хочемо продавати квитки як на літаки: за найнижчою ціною, якщо купуєш заздалегідь, і за найвищою ціною безпосередньо ближче до дати поїздки. Це допоможе нам розширити наші пропозиції і значно збільшити число клієнтів».

Він вважає, що діюча система продажу квитків, зовсім не враховує потреби і платоспроможність українців, які користуються послугами залізничного транспорту.

«Таким підходом ми урівнюємо всіх людей по доходах, забуваючи про те, що для деяких людей наша ціна занадто висока, а деякі можуть платити більше»,– підкреслив Марчін Цілеєвский.

Робота українського монополіста пасажирських залізничних перевезень останні роки жорстко критикується не тільки експертами, але й пасажирами, які в соціальних мережах періодично діляться фотографіями про жалюгідний стан вагонів, жахливі умови, в яких доводиться подорожувати. Це при тому, що ціни на квитки регулярно піднімаються.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в наступному році «Укрзалізниця» планує прокласти колію європейського стандарту від україно-польського кордону до Львова.

Німецький пасажирський автобусний лоукостер, компанія FlixBus, оголосила про запуск нового рейсу до Європи з української Одеси до чеського Плзеня. Рейси вже виконуються з 11 грудня.