Через Brexit почалися труднощі з поставками продуктів харчування до Британії

Остаточний розрив Великобританії з Європейським союзом уже почав створювати проблеми. “На південному сході Англії, де знаходяться основні порти поромних переправ і тунельні термінали, що з’єднують острів з Європою, сформувалися кілометрові черги вантажівок. Причина – рада британської влади великим торговельним мережам запастись продуктами, так як після Нового року можуть виникнути серйозні перебої в поставках через Brexit “,- пише газета «24 години».

За деякими оцінками, через це можна очікувати зростання цін на основні продукти харчування від 10 до 15%! Також існує небезпека, що навіть якщо між ЄС і Великобританією будуть укладені торговельні угоди, все одно залишаться довгі черги з вантажівками для доставки, тому що бюрократія збільшиться, тобто заповнення безлічі нових документів і додаткових перевірок.

Головний інспектор округу Кент Алан Пагглі попередив, що затримка при перетині Ла-Маншу може скласти до двох днів.

Деякі компанії почали тестування нової схеми перевезення без супроводу товарів на поромі, щоб уникнути заторів. Вони розраховують, що європейські партнери завантажать контейнери на кораблі у французьких портах, а їхні вантажівки зустрінуть їх в Великобританії, щоб уникнути перетину кордону на вантажівках. Британська влада також організує експрес-процедуру проходження 70-100 вантажівок на день, які перевозять швидкопсувні товари, такі як морепродукти і свіже м’ясо.