Найбільш затребуваною професією в Україні виявився продавець

Для українського ринку праці 2019 рік був не менш напруженим, ніж попередній, оскільки бажаючих працевлаштуватися на вакансії робітничих професій виявлялося набагато менше, ніж самих вакансій.

В 2019 році роботодавці найчастіше шукали продавців, водіїв та кухарів. При цьому заробітна плата, яку роботодавці пропонували продавцям, в середньому становила 8 тисяч гривень на місяць, а водії могли розраховувати на зарплату в розмірі 15 тисяч гривень. На третьому місці по затребуваності знаходяться кухарі, яким роботодавці готові платити 10 тисяч гривень на місяць.

Хоча заробітні плати в Україні поступово підвищуються, але поки їм далеко до рівня оплати праці в європейських країнах. Тому і не зменшується кількість українців, які працюють або найближчим часом планують шукати підходящу вакансію в Польщі, Чехії, Словаччині та інших країнах Європейського союзу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ті українські працівники, які отримують невелику заробітну плату, зможуть розраховувати на те, що в 2020 році прибутковий податок буде істотно знижений.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що німецька економіка потребує працівників із країн, що не входять до складу Європейського союзу. У березні 2020 року розпочинає діяти нове імміграційне законодавство, яке спростить процес працевлаштування спеціалістів із третіх країн, в тому числі України.