Лікарня в Шотландії була заблокована на кілька годин через напад з ножем і інші «інциденти» в місті

“Співробітник лікарні в Кілмарноку отримав ножове поранення”, – повідомляє Sky News. Ступінь травм потерпілого невідома.

Поліція повідомила, що це один з трьох «серйозних інцидентів» в місті, які, як передбачається, пов’язані між собою.

Лікарня Crosshouse була заблокована приблизно на три години в четвер увечері.

Перший інцидент стався близько 19:45 біля лікарні Crosshouse, другий – приблизно через 20 хвилин на Портленд-стріт, а третій, серйозна дорожня пригода, на трасі A76, близько 20:30.

Офіційні особи повідомили в Twitter: «На даний час шотландська поліція займається 3 потенційно пов’язаними інцидентами в районі Кілмарнок».

«Інциденти розслідуються. Ці райони були оточені. Однак причин для занепокоєння у широкої громадськості немає», – заявили в поліції.

Міністр юстиції Шотландії Хумза Юсеф написав в Twitter: «Будь ласка, прислухайтеся до вказівок поліції і уникайте, як лікарні Crosshouse, так і Портленд-стріт в Кілмарке». Поліція Шотландії повідомила, що інциденти не розглядаються, як пов’язані з тероризмом.

Пізніше в своїй заяві Кроуфорд МакГаффі, медичний директор NHS Ейрширі і Аррана, сказав, що «на даний момент шотландська поліція підтвердила, що ризик для пацієнтів, персоналу та відвідувачів лікарні мінімальний, і що оточення з лікарні знято”.

«Ми хотіли б запевнити всіх, хто приїжджає до лікарні, особливо всіх пацієнтів або черговий персонал, що це безпечно”,- додав він.