Український уряд запускає велику реформу «Укрзалізниці»

В уряді затверджений план, згідно з яким буде реформуватися залізничний транспорт.

Основна мета реформи – зробити реструктуризацію «Укрзалізниці», щоб підготувати компанію до відкриття українського ринку залізничних перевезень і первинного розміщення акцій (IPO).

Міністр інфраструктури Владислав Криклій, коментуючи план майбутньої реформи, зазначив: «Укрзалізниця буде розділена на три оператора: інфраструктури, вантажного перевізника і пасажирського перевізника. Це передова європейська практика».

Планується, що «Укрзалізниця» буде реорганізована у холдинг через два роки. Поділ на операторів, які окремо займаються вантажними і пасажирськими перевезеннями, за задумом реформаторів дасть можливість відійти від практики, коли збитки від пасажирських перевезень компенсувалися за рахунок вантажних.

Генеральний директор «Укрзалізниці» Євген Кравцов повідомив: «На залізниці буде впроваджуватися Єдиний електронний проїзний документ і автоматична оплата проїзду на приміських маршрутах».

В кінцевому рахунку, головне завдання реформи – підвищити рівень комфорту в пасажирських і приміських поїздах за прийнятну ціну.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, за 10 місяців 2019 року для подорожей до країн Євросоюзу поїздами «Укрзалізниці» скористалися 479 тисяч пасажирів.

При ранньому бронюванні квитків на поїзди далекого прямування, «Інтерсіті», «Інтерсіті +» буде діяти нова система знижок.