Авіапасажири по всьому світу масово відмовляються літати

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) замовив соціологічне дослідження, щоб з’ясувати наскільки популярною серед жителів різних країн стає ідея відмовлятися від авіаподорожей, якщо є альтернативний варіант дістатися до потрібного пункту призначення.

Згідно з результатами опитування, більшість європейців, американців і китайців в цьому році планують менше користуватися авіатранспортом. Вони вважають, що своїм рішенням допоможуть істотно зменшити шкідливі викиди до атмосфери.

94 відсотки китайців, які активно користуються послугами авіатранспорту, заявили, що в цьому році будуть менше подорожувати на літаках. Серед жителів європейських країн про такий намір заявили 75 відсотків. В Сполучених Штатах 69 відсотків авіапасажирів мають намір в 2020 році менше літати, а більше користуватися наземним транспортом.

Перш за все, мова йде про авіаперельоти на порівняно невеликі відстані в кілька сотень кілометрів. В цьому випадку пасажири можуть скористатися залізничним транспортом, який вважається більш екологічним.

Під час соціологічного дослідження, яке проводилося з 27 вересня по 21 жовтня 2019 було опитано 30 тисяч респондентів в США, Китаї та 28 країнах Європи .

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Швеції набирає популярність громадський рух «Flygskam» («Літати соромно»).

У Німеччині зменшилося оподаткування для залізничних перевізників. Це дало можливість з 1 січня знизити ціни на квитки в магістральних поїздах на 10 відсотків.