У Німеччині з далекобійниками просто біда

Молодих водіїв, які приходять на зміну тим, хто вже вийшов на пенсію, в Німеччині майже в два рази менше.

Щороку в ФРН близько 30 тисяч водіїв вантажівок йдуть на пенсію. Однак молодих фахівців, які приходять їм на зміну катастрофічно не вистачає. В галузі стурбовані тим, що ситуація, яка склалася, незабаром може привести до того, що почнеться масштабна криза поставок.

Уже зараз є значна нестача водіїв вантажівок. Згідно зі статистичними даними, фірми, які займаються відправкою і логістикою вантажів, стикаються з гострою нестачею далекобійників, яка оцінюється від 45 до 60 тисяч водіїв. Низький рівень заробітних плат плюс важкі умови праці все менше приваблюють молодих людей йти працювати водіями.

Якщо ситуація не зміниться, то через десять років у Німеччині дефіцит далекобійників може збільшитись до 150 тисяч. За статистикою, 30 відсотків водіїв вантажівок знаходяться у віці 55+. Частка молодих фахівців до 25 років становить лише 3 відсотки. У фірмах, що займаються перевезеннями, одним із варіантів виходу зі скрутної ситуації бачать у залученні до цієї роботи більше жінок, яких зараз в галузі менше 2 відсотків.

У Федеральному об’єднанні вантажоперевезень заявляють, що «скоро може початися криза поставок, тому потрібно терміново працювати над покращенням іміджу професії».

У той же час обсяги вантажоперевезень істотно зростають, не в останню чергу через «бум» онлайн-торгівлі. Навіть водіїв із країн Східної Європи не вистачає, щоб ліквідувати кадровий дефіцит.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Німеччині дефіцит працівників у сільському господарстві місцеві фермери вирішили долати, пропонуючи роботу українським трудовим мігрантам.

У німецькому парламенті йдуть запеклі суперечки про принципові положення нового імміграційного закону.