Німецькі фермери вже дозріли для українських трудових мігрантів

Сільськогосподарські виробники Німеччини останнім часом починають відчувати гостру нестачу в працівниках. Ситуація на руку тим українцям, які планують працевлаштуватися в одній з країн Європейського союзу.

Залучення робочої сили з інших країн для агропромислового сектору німецької економіки – справа звична. В першу чергу, німецькі фермери наймали працівників з країн Східної Європи. Наприклад, румуни і поляки в попередні роки дуже активно працевлаштувалися в сільському господарстві Німеччини. Однак останнім часом вони все менше хочуть працювати в польових умовах і частіше вибирають вакансії в інших секторах економіки.

Гострий дефіцит працівників, що виник у Німеччині, місцеві фермери вирішили подолати, пропонуючи роботу українським трудовим мігрантам. Підприємці розраховують, що висока зарплата і забезпечення житлом буде сприяти тому, що українці швидко заповнять запропоновані вакансії.

Керуючий директор Асоціації спаржевих і ягідних фермерів в Нижній Саксонії Фред Айкхорст вважає, що у федеральному уряді повинні вжити заходів, щоб стимулювати притік робочої сили, в тому числі, з України, в іншому випадку може виникнути ситуація, коли урожай буде залишатися на полях. Є побоювання, що через брак робочих рук фермери будуть скорочувати виробництво.

Для того, щоб полегшити умови праці, пропонується придбання додаткового обладнання, доставку їжі і напоїв прямо на поле, забезпечення комфортних побутових умов.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що згідно з оновленими статистичними даними, опублікованими Федеральним агентством праці, рівень безробіття в Німеччині на початок травня склав 4,9 відсотка.

Результати соціологічного дослідження, яке провела польсько-українська торгова палата, показали, що 59 відсотків українців з числа тих, хто їде працювати до іншої країни, працевлаштовуються в Польщі. До ФРН планують поїхати 18 відсотків українських трудових мігрантів.