Не менш 5 жертв через хаос в аеропорту Кабула (ВІДЕО)

Щонайменше п’ятеро стали жертвами хаосу в аеропорту столиці Афганістану Кабула. Двох людей було вбито військами США у відповідь на погрози зі зброєю.

“Серед тисяч людей, мирно присутніх там, двоє чоловіків зі зброєю почали погрожувати. Вони обидва були вбиті”, – цитує неназване джерело в Пентагоні AFP.

Reuters уточнює, що це два окремих інциденти за останні 24 години.

Тисячі афганців, які прагнуть покинути країну після приходу до влади в Афганістані талібів, зібралися в аеропорту. Всі польоти були припинені через ситуацію в країні.

На кадрах, поширених місцевими ЗМІ та соціальними мережами, видно, як натовпи зневірених людей підіймаються на стіни кабульського аеропорту, намагаючись залишити країну.

За словами представника Пентагону Джона Кірбі, військові США працюють з турецькими та іншими іноземними силами, щоб очистити аеропорт Кабула і відновити польоти звідти.

Він сказав, що міністр оборони Ллойд Остін санкціонував розгортання ще одного американського батальйону в Кабулі. Таким чином, кількість військовослужбовців, що беруть участь в операції з евакуації, складе 6000 осіб.