Нові нічні поїзди з’єднають міста Європи

“У 2022 році буде запущений новий нічний поїзд, який з’єднає Прагу, Дрезден, Берлін, Амстердам і Брюссель”, – повідомляє «Lonely Planet».

Він повинен доповнити мережу маршрутів, що з’єднують міста по всьому континенту.

Поїзд відправлятиметься рано ввечері з Праги через Дрезден, Берлін і Амстердам в Брюссель, прибуваючи вранці. Пасажирам будуть надані місця в купе, безкоштовний доступ в Інтернет, сніданок, кава та інші послуги.

Запуск маршруту стане частиною запланованого розширення європейської мережі нічних поїздів. Державні залізниці Німеччини, Австрії, Франції та Швейцарії вже оголосили про партнерство з інвестиційним фондом для відродження такого транспорту.

Всього чотири роки тому німецька державна залізниця Deutsche Bahn продала всі свої спальні вагони, оголосивши їх збитковими через низький пасажиропотік. Але зміна клімату і пандемія COVID-19 вплинули на те, як мандрівники добираються до місця призначення.

Очікується, що в найближчі чотири роки буде запущено ще п’ять маршрутів. До грудня 2021 року з’явиться нове нічне сполучення між Віднем і Парижем через Мюнхен, а також між Цюріхом і Амстердамом. Потяги, що з’єднують Цюріх і Рим, курсуватимуть з грудня 2022 року. У грудні 2023 року з’явиться ще один маршрут – Відень-Париж, який пройде через Берлін і Брюссель. Нічні поїзди між Цюріхом і Барселоною почнуть курсувати в грудні 2024 року.