Саакашвілі з підписом: «Я повернусь». Масова хакерська атака в Грузії

Відбулася масова атака хакерів на грузинські портали. Були зламані тисячі державних і приватних веб-сайтів – і на всіх з’явилася фотографія колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі з підписом: «Я повернусь».
В результаті цієї атаки були зламані дві тисячі сторінок, включно зі сторінками президента, місцевих органів влади та двох приватних телевізійних станцій. Після входу на сторінку стала з’являтися фотографія Саакашвілі з підписом: «Я повернусь».
Поліція та інші грузинські служби безпеки почали розслідування цього масового нападу.
Експерти кажуть про найбільшу атаку з 2008 року, коли йшла грузино-російська війна. Тоді були зламані сотні грузинських сайтів, і Тбілісі звинуватив Росію в нападі. Однак Кремль заперечував будь-який зв’язок з хакерами.
Нагадаємо, що Михайло Саакашвілі був президентом Грузії з 2004 по 2013 рік. У 2014 році його звинуватили в перевищенні своїх повноважень під час розгрому дій опозиціонерів в 2007 році і ліквідації телекомпанії «Імеді». Його також звинуватили в незаконному помилування засуджених посадових осіб у зв’язку з убивством одного з банкірів.
Саакашвілі вважає, що звинувачення на його батьківщині політично мотивовані. Він переїхав до Україну, де в 2015 році отримав громадянство і став губернатором Одеси. У 2018 році його депортували з України, але в травні 2019 року його громадянство було знову відновлено.