Талібан заборонив жінкам в Афганістані з’являтися у серіалах

Жінкам заборонено з’являтися у телесеріалах в Афганістані відповідно до нових правил, запроваджених режимом Талібану. Як повідомляє ВВС, журналістам і телеведучим наказали одягати на екран головні хустки.

Талібан запровадив вісім нових правил на афганському телебаченні.

Серед них – заборона на фільми, які вважаються такими, що суперечать принципам шаріату. Також заборонені комедійні та розважальні програми, які можуть вважатися образливими для релігії. Талібан також наполягає на тому, щоб не транслювати іноземні фільми, які пропагують іноземні культурні цінності.

Афганські телеканали – це переважно зарубіжні драми з головними жіночими персонажами.

Член організації, який представляє журналістів в Афганістані, сказав, що оголошення нових обмежень було несподіваним. За його словами, деякі правила є непрактичними, і у разі їх застосування оператори телеканалів можуть бути змушені закритися.

Талібан захопив владу в Афганістані у середині серпня. Група, яка взяла під свій контроль після відходу США та союзників, майже відразу наказала дівчаткам та молодим жінкам не ходити до школи. Під час попереднього правління у 1990-х жінкам заборонялося вчитися та працювати.