Дев’ять людей загинули в результаті пожежі в інфекційній лікарні в Румунії (ВІДЕО)

За заявою влади, сьогодні вранці в лікарні румунського портового міста Констанца сталася пожежа, в результаті якої загинули щонайменше дев’ять осіб.

Решта пацієнтів були евакуйовані з інфекційної лікарні в Констанці. На даний момент пожежу вдалося приборкати.

У заяві міністерства охорони здоров’я кажуть, що більш докладна інформація буде представлена ​​на прес-конференції (коли саме не уточнюється).

Вогонь спалахнув у відділенні інтенсивної терапії, де лікуються хворі на COVID-19. Причина пожежі невідома. Ведеться розслідування.

Всього в лікарні перебували 113 пацієнтів, 10 з яких – в реанімації.

У Румунії, країні ЄС з населенням 19 мільйонів чоловік, в минулому році відбулося ще дві смертельні пожежі в лікарнях, що викликає стурбованість з приводу старіючої лікарняної інфраструктури країни.

У листопаді минулого року 10 людей загинули в результаті пожежі в відділенні інтенсивної терапії COVID-19 в північному місті Пятра-Нямц. Інша пожежа в січні охопив палату в лікарні Метью Балса в Бухаресті, в результаті чого загинули щонайменше п’ять осіб.

Після пожежі в клініці Метью Балса президент Клаус Йоханнес закликав до термінових і «глибоких» реформ системи охорони здоров’я. За його словами, подібні трагедії «не повинні повторюватися».