Каліфорнія у вогні. Пожежі спровокувала зламана гілка

Як з’ясувалося, зламана гілка, кинута сильним поривом вітру на дроти електричної лінії, стала причиною пожеж в Каліфорнії. Пожежні бригади Лос-Анджелеса відразу кинули всі сили на гасіння вогню.
Стихія, що розбушувалася змусила, тисячі жителів Каліфорнії покинути свої будинки. Енергетичні служби відключили майже п’ятсот тисяч будинків і підприємств в північній і центральній частинах штату в якості превентивного заходу. Пожежні і слідчі стурбовані погіршенням ситуації.
За прогнозами синоптиків, очікується теплий пустельний вітер, який буде сприяти поширенню вогню. Пориви вітру можуть розвивати швидкість понад 100 км/год. Пожежні побоюються, що це в свою чергу унеможливить польоти пожежних літаків, які є ключовим інструментом у боротьбі зі стихією.
Влада Каліфорнії вже вирішила евакуювати 130000 людей, що живуть на північ від затоки Сан-Франциско. Вогонь поглинув 12 тисяч гектарів лісів і чагарників, знищив 79 будівель, пошкодив 14 і загрожує ще 31 тисячі будівель, що знаходяться в небезпечній зоні.