Путін запевнив, що завершення будівництва «Північного потоку 2» не означає кінець транзиту через Україну

Роботи по будівництву газопроводу «Північний потік 2» близькі до завершення, і введення його в експлуатацію не означає відмови від транзиту газу через Україну. Про це заявив президент Росії Володимир Путін.
Як зазначив глава російської держави на зустрічі з представниками німецького бізнесу, це питання економічної доцільності, а не політичного «маневру».
«Роботи з прокладання трубопроводу «Північний потік 2» близькі до завершення, і введення його в експлуатацію подвоїть обсяг можливих поставок російського газу по балтійському маршруту»,- сказав Путін.
Він сказав, що «Північний потік 2» стане внеском в задоволення попиту на газ не тільки в Німеччині, а й в інших країнах Європи.
«Я хочу підкреслити: це чисто комерційний проект, уряд насправді не бере участі в ньому. І через відсутність тлумачення, я вже говорив це багато разів, і хочу це ще раз підкреслити: це не означає, що Росія має намір припинити транзит через територію Україна», – запевнив він.
Путін також прокоментував переговори про транзит газу через Україну, заявивши, що позиції обох сторін вимогливі і важкі для реалізації.
«Зараз, як ви знаєте, ми ведемо переговори з нашими українськими партнерами, вони проходять у Відні. На мій погляд, з обох сторін є складні моменти. Якщо чесно, їх досить складно реалізувати», – сказав глава російської держави.
Як зазначив Путін, він очікує, що «учасники переговорів, і це, перш за все, бізнес-структури з обох сторін, знайдуть прийнятне для них рішення».