Хоча зарплата в Україні трохи зросла, але борги по ній стрімко збільшуються

Про заробітну плату в Україні відразу дві новини – хороша і погана. З одного боку, середня зарплата за повідомленням Державної служби статистики, у вересні зросла на 150 гривень, склавши 10687 гривень. З іншого боку, загальна заборгованість українських роботодавців перед працівниками тільки за вересень збільшилася на 11,5 відсотка і становить 3,14 мільярда гривень. А зростання заборгованості по зарплатах з початку 2019 року склало майже 19 відсотків.

При цьому майже 2 мільярди гривень – це борги підприємств, які на сьогоднішній день економічно активні, виробляють, продають продукцію, надають послуги і отримують прибуток.

Антирекордсменами по зростанню заборгованості є підприємства Львівської області, де сума боргу за місяць збільшилася вдвічі. Сума заборгованості в Хмельницькій область зросла на 54 відсотки, а в Рівненській – на 37 відсотків.

У галузевому розрізі найбільше зростання заборгованості по зарплатах спостерігалося в сфері охорони здоров’я – 70 відсотків, освіті – 49 відсотків, промисловості – 13 відсотків.

Виходить парадоксальна ситуація – працівники системи охорони здоров’я отримують найнижчі зарплати, близько 7 тисяч гривень, і при цьому зафіксовано стрімке зростання заборгованості.

Традиційно найбільші зарплати отримують співробітники банківського і фінансового секторів (близько 20 тисяч гривень), а також фахівці IT-сектора (у них середня заробітна плата у вересні склала понад 17 тисяч гривень).

Також залишилися незмінними лідер і аутсайдер рейтингу зарплат в Україні: на першому місці Київська область (15,6 тисяч гривень на місяць), на останньому – Чернівецька область (8,3 тисячі гривень на місяць).

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що відповідно до результатів опитування НБУ, 64 відсотки українських компаній в найближчі 12 місяців будуть підвищувати заробітні плати своїм співробітникам.

У Верховній Раді на розгляді перебуває проект закону, в якому передбачається звільнення українців до 27 років від сплати податків, а їх роботодавців – від єдиного соціального внеску.