Навколо Монблану буде створена заповідна зона

Президент Франції Еммануель Макрон під час візиту до популярного альпійського курортного міста Шамоні, заявив, що навколо найвищої гори Європи, Монблану, буде створена нова заповідна зона.

Французький президент побував на популярному серед туристів льодовику Мер-де-Глас, який знаходиться на північному схилі гірського масиву Монблан.

Планується, що до кінця 2020 року буде створено новий заповідник, який буде охоронятися. Відвідування гори туристами буде обмежено, особливо в літній період.

Екологічні активісти на різних рівнях висловлюють французькій владі своє обурення тим, що туристи, число яких з кожним роком стає все більше, не піклуються про охорону екосистеми Монблану. Наочним доказом безвідповідального ставлення мандрівників з усього світу є в буквальному сенсі гори сміття, які вони залишають після себе. Поїздка президента Макрона в Альпи стала відповіддю на обурення захисників екології.

Еммануель Макрон заявив про заснування нової державної структури –Французьке бюро з біорізноманіття (OFB), яке займатиметься моніторингом і відновленням навколишнього середовища.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в мерії Праги зобов’язали власників квартир і будинків здавати в оренду окремі приміщення своїх осель тільки за умови, якщо вони в них постійно проживають.

У зв’язку з рішенням турецької влади посилити контроль за виконанням закону про захист персональних даних, процес поселення в готелі тепер буде займати набагато більше часу.