Челсі Меннінг спробувала вчинити самогубство

Адвокати Челсі Меннінг заявили, що колишній аналітик розвідки армії США, намагалася покінчити життя самогубством в середу, але була доставлена в лікарню, де зараз відновлюється, повідомляє AP.

Інцидент стався в середу о 12: 11 у в’язниці “Олександрія”.

Меннінг перебуває у в’язниці з травня 2019 року за відмову дати свідчення великому журі у зв’язку з розслідуванням WikiLeaks. Вона повинна була з’явитися перед федеральним судом в Олександрії, штат Вірджинія, у п’ятницю. Представник адвокатської команди Меннінг повідомив, що вона залишається непохитною у своїй відмові від участі в слуханні.

Уряд США звинувачує засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа в змові з Меннінг з метою розкриття секретних документів в 2010 році.

Меннінг була засуджена до 35 років тюремного ув’язнення за розголошення військової розвідувальної інформації, яка була опублікована WikiLeaks. У 2017 році Барак Обама помилував її після семи років за гратами.

Челсі Меннінг, з народження Бредлі Меннінг, колишній молодший аналітик розвідки. На наступний день після засудження Меннінга в 2013 році він оголосив, що відчуває себе жінкою і хоче жити як жінка на ім’я Челсі. Перебуваючи у в’язниці, він подав заявку на зміну імені та статі і почав гормональну терапію, щоб домогтися фізичних змін. Адвокати Меннінг сказали, що вона зробила дві спроби самогубства через свою нездатність винести умови утримання у в’язниці.