У Мінську вшанували пам’ять загиблого учасника акції протесту

Вчора ввечері кілька тисяч людей зібралися на одній з площ білоруської столиці, де днями помер учасник акцій протесту проти результатів виборів і президента Олександр Лукашенко. Люди мирно стояли вздовж проїжджої частини, іноді виходячи з тротуарів, щоб вручити квіти водіям автомобілів, повідомляє БТА.

Трафік не був обмежений. Раніше на площу вийшло близько двадцяти представників дипломатичних місій країн Євросоюзу, акредитованих в Мінську.

До імпровізованого пам’ятника поклали квіти. Тисячі людей в Білорусі взялися за руки, утворюючи так звані лінії солідарності.

Багато робітників також вийшли вчора перед своїми підприємствами, щоб засудити придушення протестів і побиття людей, протестуючих проти спірних виборів, на яких, за даними ЦВК, переміг президент Олександр Лукашенко.

Багато жінок, що брали участь в живих ланцюгах, були одягнені в біле. В руках вони тримали квіти і фотографії своїх близьких, які були затримані під час протестів.

Десятки ветеранів армії і поліції виклали в інтернет відео, на яких вони викидають свою форму у відро для сміття в знак протесту проти репресій.