Незабаром, щоб заселитися до турецького готелю, потрібно буде витратити більше часу

Турецька влада вирішила суттєво посилити контроль за тим, як у країні виконується закон про захист персональних даних. Це рішення безпосередньо вплине на відпочиваючих, які приїжджають на турецькі курорти.

В першу чергу, труднощі чекають тих туристів, які їдуть на відпочинок до Туреччини, вибравши недорогі путівки. Сам процес заселення до готелів тепер буде займати набагато більше часу, ніж раніше. І це не через примхи власників готелів або повільну роботу персоналу. Щоб виконати всі вимоги, передбачені законом, потрібно буде більше часу.

Відповідно до закону, службовці готелів не мають права робити фотографії і ксерокопії паспортів, питати у туристів номери їх банківських карт і мобільних телефонів і збирати біометричні дані.

Цікаво, що закон був прийнятий і почав діяти ще в квітні 2016 року, але тільки формально. Починаючи з цього року порушники будуть штрафуватися на великі суми.

Звичайно, готельєри і туроператори Туреччині не задоволені таким рішенням уряду, оскільки це безпосередньо вплине на зменшення їх прибутку.

Експерти туристичної галузі стверджують, що дотримання всіх бюрократичних процедур буде значно гальмувати процес заселення відпочиваючих. Особливо від цього постраждають невеликі бюджетні готелі, де персоналу небагато, а туристи прибувають великими групами. Відпочиваючим доведеться чекати, поки співробітник вручну набере всі необхідні дані на комп’ютері, або самим від руки заповнювати кілька сторінок анкети.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що нові правила прийому туристів у стамбульському аеропорту передбачають штраф для тих, хто буде зустрічати своїх клієнтів із табличкою, на якій написано назву компанії.

Влада Єгипту в рамках програми розвитку туристичного сектору економіки має намір в найближчі кілька років побудувати новий міжнародний аеропорт на Синайському півострові.