Мер Праги вирішив, що місто потребує захисту від навали іноземних туристів

Міська влада Праги вирішили обмежити можливості популярного сайту Airbnb, яким користується величезна кількість туристів для короткострокової оренди житла в чеській столиці. У пориві благородства і турботи про жителів столиці Чехії, мер міста Зденек Гржиб заявив: «Я хочу повернути Прагу її жителям».

У мерії запропонували власникам квартир або будинків здавати в оренду окремі приміщення своїх осель тільки за умови, якщо вони постійно в них проживають. Тобто тепер через сайт Airbnb мешканці Праги зможуть тимчасово здавати в оренду окремі кімнати в своїх будинках і квартирах, а не будинки і квартири в цілому.

«Це вийшло далеко за рамки первинної ідеї «розділити економіку», в якій ви повинні були влаштувати на ніч туриста, приготувати йому сніданок і розповісти що-небудь цікаве про місто. Зараз це просто «розосереджений» готель»,– заявив Зденек Гржиб у зверненні до мешканців міста.

Подібні заходи робили і роблять влади багатьох міст світу, які з одного боку отримують значний прибуток до бюджету від великої кількості туристів, а з іншого – хочуть забезпечити комфортні умови життя для городян, які їх обрали і обиратимуть.

Париж, Амстердам, Лондон, Барселона, Берлін і Нью-Йорк вже ввели правила, які суттєво обмежують діяльність компанії Airbnb.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що згідно даних статистики, протягом 2019 року в усьому світі було зроблено 1,5 мільярда туристичних поїздок, що на 4 відсотки більше, ніж у 2018 році.

Влада Єгипту в рамках програми розвитку туристичного сектора економіки має намір в найближчі кілька років побудувати новий міжнародний аеропорт на Синайському півострові.