В Єврокомісії прогнозують прискорене зростання економік країн Східної Європи

Схоже, що поки економіці України ще далеко до тих темпів зростання, які демонструють країни Східної Європи.

Європейська комісія зробила прогноз розвитку економіки в країнах ЄС на 2020-2021 роки.

На думку аналітиків Єврокомісії, найкраща динаміка зростання за цей період буде спостерігатися в економіці  Румунії з показником 3,5 відсотка. На другому місці по економічному зростанню польська економіка – 3,3 відсотка. У Єврокомісії вважають, що інші східноєвропейські країни покажуть зростання на рівні 2-3 відсотків.

Також в Єврокомісії прогнозують, що в цілому в країнах ЄС валовий внутрішній продукт за два роки зросте на 1,4 відсотка. За результатами 2019 року цей показник склав 1,5 відсотка.

В Єврокомісії відзначили, що збереження значної невизначеності в стосунках ЄС і Великобританії негативно вплине на розвиток економіки співдружності.

Спалах коронавируса в Китаї може стати фактором зниження зростання, якщо найближчим часом епідемія не піде на спад. Ризики які пов’язані зі зміною клімату, хоча довгострокові, також не можна виключати в короткостроковій перспективі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Міжнародному валютному фонді вважають, що коронавірус може мати значний вплив на зростання світової економіки.

Згідно з даними Держстату, інфляція в Україні протягом 2019 року сповільнилася з 4,1 до 3,2 відсотка.

Діскріпшін

В Єврокомісії зробили прогноз розвитку країн Євросоюзу на два роки. Очікується, що найкращу динаміку продемонструє румунська економіка – 3,5 відсотка.

Джерело

https://www.rbc.ua/rus/news/evrokomissiya-prognoziruet-uskorennyy-ekonomicheskiy-1581609415.html

https://news.eurabota.ua/

https://text.ru/antiplagiat/5e464e42114ec