Французька прокуратура переслідує художника, який зобразив Макрона в образі Гітлера

Прокуратура Тулона подала позов у ​​зв’язку з появою рекламних щитів, на яких президент Франції Еммануель Макрон був зображений в образі Адольфа Гітлера, повідомляє радіо France Bleu.

ЗМІ пояснюють, що на плакаті Макрон представлений як німецький фюрер, а підпис поряд з його фотографією говорить: «Підкоріться. Зробіть щеплення. Також читається абревіатура назви партії Макрона «Вперед, Республіка!».

Інцидент розслідує служба безпеки поліцейського управління Тулона. Справу порушено стосовно наклепу і направлено проти автора зображення на рекламних щитах. Як зазначає радіо, в минулі вихідні на одному з рекламних щитів з’явився напис чорним кольором – слово «ганьба» великими літерами, додає інформаційне агентство FOCUS.

Як повідомляє регіональна газета Вар-Матін, карикатурист – місцевий активіст, відомий своїми подібними заходами в минулому. Таким чином, він хотів саркастично вказати на обов’язкову вакцинацію медичних працівників, зазначає видання.

Минулої суботи в ряді міст Франції, в тому числі в Парижі, пройшли акції протесту проти розширення практики так званого зелені прогалини і обов’язкова вакцинація медперсоналу в країні.