Білорусь лякає – пшениця тільки для Росії

Мінсільгосп Білорусі перенаправить експорт пшениці до Росії, якщо Євросоюз посилить санкції проти республіки. Про це заявив міністр сільського господарства Іван Крупко, якого цитує РІА Новини.

Він нагадав, що Білорусь щорічно поставляє до Європи продукції на 385 мільйонів доларів на рік, з яких 195 мільйонів доларів припадає тільки на Україну.

«Якщо проблеми з санкціями посиляться, будуть претензії до компаній і ринки закриються, ми безболісно перейдемо на інші аналогічні ринки. Нашим основним партнером, звичайно ж, буде Російська Федерація”, – сказав Іван Крупко.

Він також додав, що останнім часом Мінськ все більше і більше співпрацює з Пекіном.

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що гібридна війна, яку веде Євросоюз проти Білорусі, Росії та Китаю, може привести до Третьої світової війни.

Він підкреслив, що мав на увазі «божевільних політиків», а не людей, що живуть в ЄС. Білоруський президент вважає, що на такі кроки Європу штовхнула їх колоніальна залежність від США.

Нагадаємо, що 24 червня Євросоюз ввів санкції відносно ключових секторів білоруської економіки і важливих джерел доходів авторитарного режиму президента Олександра Лукашенка.

21 червня країни Євросоюзу наклали санкції на 78 громадян Білорусі і вісім юридичних осіб, включаючи членів сім’ї Лукашенка.

ЄС також заборонив білоруським авіакомпаніям використовувати повітряний простір співтовариства і закликав європейські авіакомпанії уникати повітряного простору Білорусі у відповідь на інцидент, що мав місце.