Росія і США разом працюють над захистом Арктики і лісів

“Росія і США відновили переговори по клімату, приділяючи особливу увагу лісам, ядерній енергії та Арктиці, навіть незважаючи на те, що двосторонні відносини потерпіли крах”, – повідомляє AFP.

Прес-секретар президента Росії з питань клімату провів переговори зі своїм американським колегою Джоном Керрі після того, як Сполучені Штати приєдналися до Паризької угоди з клімату, а президент Джо Байден пообіцяв приділяти пріоритетну увагу навколишньому середовищу.

«Розмова з Джоном Керрі стала важливим кроком на шляху до ознайомлення з позицією нової адміністрації США щодо клімату», – заявив посланник Кремля Руслан Едельгерієв.

«Зміна клімату – це серйозна сучасна проблема, і над її вирішенням необхідно колективно боротися».

Едельгерієв сказав, що Росія і Сполучені Штати зосередять свою увагу на захисті Арктики, зокрема на скороченні викидів вуглекислого газу, а також на лісових проектах і співробітництві в галузі ядерної енергетики.

Обидві країни можуть досягти «позитивних результатів», якщо вони будуть співпрацювати в рамках конвенції ООН про зміну клімату та Паризької кліматичної угоди.

Переговори почалися після того, як минулого місяця міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров обговорив з Керрі зміну клімату, і вони домовилися про подальшу співпрацю в рамках Арктичної ради, групи восьми країн регіону.