Запуск аеропорту-гіганта в Стамбулі знову відкладений

Діючий стамбульський аеропорт Ataturk поки що обслуговуватиме більшість рейсів до столиці Туреччини.

Щось не склалося у турецької влади з повним запуском нового гігантського аеропорту в Стамбулі. Поки авіакомпанії будуть виконувати рейси з нині діючого аеропорту імені Ататюрка. Не факт, що це не останнє перенесення дати початку повноцінного функціонування нового аеропорту.

Тепер трансфер перенесений з раніше оголошених 1-3 березня на 5-7 квітня цього року. Невизначеність, яка виникла з трансфером рейсів вже внесла сум’яття в плани багатьох авіакомпаній, які виконують регулярні та чартерні рейси до Стамбулу.

Згідно з планами турецької сторони, щоб забезпечити перехід всіх рейсів іноземних перевізників до нового аеропорту, протягом 1-2 березня рейси були скасовані. А з 3 березня планувалося, що всі рейси авіакомпанії будуть виконуватися до нової повітряної гавані Стамбула.

Іноземні авіаперевізники анулювали всі рейси до Стамбулу. Квитки на 1-2 березня можна було купити тільки у турецьких авіаперевізників. Турецькі авіакомпанії зможуть зберегти частину рейсів 5-6 квітня, а далекомагістральні перевезення Turkish Airlines практично не постраждають.

Це перенесення дати введення в експлуатацію нового аеропорту Стамбула вже трет. Звичайно, щоб ввести в експлуатацію такий величезний комплекс, необхідно виконати просто гігантський обсяг робіт, а часу, як завжди, не вистачає.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в 2018 році «Украерорух» обслужив понад 300 тисяч рейсів українських та іноземних авіакомпаній.

Протягом січня 2019 року співробітники аеропорту «Київ» обслужили майже 250 тисяч пасажирів.