Відкрито прийом заявок на участь в канадській молодіжній імміграційній програмі

Молоді люди з різних країн, в тому числі й України, у віці від 18 до 30 років можуть вже подавати заявки для участі в програмі канадського уряду для молоді – «International Experience Canada».

Днями стало відомо, що прийом заявок на участь в програмі в 2020 році вже відкрито. Ті молоді люди, заявка яких буде схвалена, отримують чудову можливість протягом двох років працювати в Канаді. Таким чином, канадський уряд хоче залучити на ринок праці більше молодих фахівців різних професій і кваліфікації, щоб заповнити вільні робочі місця по всій країні, кількість яких постійно збільшується.

В рамках молодіжної програми, в якій можуть взяти участь молоді люди з 36 країн, діє кілька напрямків:

  • «Working Holiday». В рамках цієї категорії видаються відкриті дозволи на роботу терміном до 24 місяців. Таким чином, можна шукати вакансію в будь-якій канадській провінції. Для подачі заявки пропозиції на роботу не потрібно.
  • «Young Professionals». По цьому напряму видаються дозволи на роботу в конкретній компанії, в якій молодий спеціаліст повинен працювати протягом всього часу перебування в Канаді.
  • «International Co-op Internship». Ті, хто хоче подати заявку в цій категорії, повинен навчатися у вищому навчальному закладі в своє країні, мати пропозицію про роботу або стажування в канадській компанії по своїй майбутній спеціальності.

Реєстрація на участь у програмі проходить в Інтернеті на офіційному сайті уряду Канади.

Молоді українці мають можливість подати заявку за всіма трьома напрямками програми «International Experience Canada».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що канадським приватним компаніям і фірмам в третьому кварталі 2019 року не вистачило близько 433 тисяч фахівців різних професій і кваліфікації.

Уряд канадської провінції Квебек прийняв нові правила, які покращують захист тимчасових іноземних працівників.