Франція: найбільше падіння смертності на дорогах з часів Другої світової війни

Національне агентство безпеки дорожнього руху заявило, що у Франції в 2020 році зафіксовано найбільше зниження смертності на дорогах з часів Другої світової війни в результаті введення заходів по боротьбі з коронавірусом, які серйозно скоротили дорожній рух.

В цілому на французьких дорогах загинуло 2550 осіб, що на 21,4% менше, ніж в 2019 році. Агентство відзначає, що зниження було зафіксовано в «незвичайних» обставин після обмеження руху через пандемію коронавіруса, яка зробила «серйозний вплив на дорожній рух».

Франція ввела дві блокади в 2020 році, а також комендантську годину в районах з багатьма випадками коронавіруса.

Агентство додало, що кількість інцидентів з травмами і кількість людей, які постраждали в результаті нещасних випадків, знизилося приблизно на 20%.

Статистичні дані про загиблих велосипедистів мало різняться, оскільки французи різко збільшують використання велосипедів, для зменшення використання громадського транспорту.

Збільшення використання велосипедів особливо широко в приміських районах, де велосипедисти частіше гинуть, тому що швидкість руху в сільській місцевості часто вище.