Обов’язкова страховка 22,5 тис. доларів для в’їзду до Сінгапуру

“З сьогоднішнього дня влада Сінгапуру посилила правила в’їзду іноземців, зажадавши від них купувати медичну страховку для покриття витрат на лікування захворювань, пов’язаних з коронавірусом. У той же час уряд скоротив кількість країн зі спрощеними процедурами поїздок”,- повідомляє AP.

Як випливає з наказу МОЗ, з 1 лютого всі іноземні громадяни до прибуття в країну зобов’язані придбати медичну страховку, мінімальна ціна якої становить 30 тисяч сінгапурських доларів (22,5 тисячі доларів США). «Страхування повинно забезпечувати лікування захворювань, викликаних COVID-19»,- пояснили у відомстві.

У той же час МЗС Сінгапуру оголосило, що з 1 лютого так звані “зелені коридори” з Німеччиною, Малайзією і Південною Кореєю будуть припинені на три місяці. Це пов’язано з несприятливим розвитком ситуації з коронавірусом в цих країнах.

Таким чином, Сінгапур зберігає механізм спрощених ділових і офіційних поїздок тільки з Брунеєм, Індонезією, Китаєм і Японією. При цьому раніше Токіо в односторонньому порядку повністю заборонив в’їзд іноземцям.

З 23 березня минулого року влада Сінгапуру заборонили в’їзд іноземцям, які не мають посвідки на проживання в країні (робочі та студентські візи, вид на проживання для члена сім’ї і т. д.).